Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Várna

Várna közlekedés

Várna, Bulgária, Közlekedés

Közlekedés

Várna, Bulgária, Közlekedés

Légi közlekedés
A várnai repülőtér a várostól 9 km-re található. Várnával menetrend szerinti buszjárat köti össze, amelyek 5:45 és 23:00 között 15 percenként közlekednek. A reptérről a környező nyaralóhelyekre is indulnak buszjáratok. 
A városba taxival is bejuthatunk, az út kb. 15 perc.

Tömegközlekedés

Vonat
Bulgáriában számos vasútvonal működik, de felújításra szorulnak, elég lassúak és nem mindig megbízhatóak. Ha vonattal szeretnénk utazni a jegyet érdemes előre lefoglalni. Ha tehetjük, utazzunk első osztályon.

Busz
A helyi buszközlekedés árai általában elég alacsonyak. Jegyeket a közeli trafikokban és bódékban árulnak. Várnában trolibuszokat is találunk.

Taxi
Korábban Bulgáriában túlszámláztak a taxisok, de ez mára megváltozott. A taxiknak rendelkezniük kell érvényes engedéllyel és mérőórával is. Csak ilyen, sárga színű taxiba szálljunk be és kérjünk előre mindig számlát is. Taxit találunk a taxiállomásokon vagy rendelhetünk telefonon is.

Autó
Bulgáriában az utak egyenesek és alig van forgalom, viszont az elég rossz minőségűek. Forgalmi dugókkal csak a nagyobb városokban találkozhatunk. Ha vidékre utazunk, szerezzünk be olyan térképet, amelyen a helynevek cirill betűvel is szerepelnek, így könnyebben tájékozódhatunk.

Autóbérlés
Bulgáriában olcsón lehet autót bérelni, és némelyik cég ajánlatában az ár a biztosítást is tartalmazza. Várnában megtaláljuk a nagy nemzetközi kölcsönzőcégeket, de kisebb bolgár cégek is foglalkoznak autókölcsönzéssel.

Forrás: Nyitott szemmel: Bulgária

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!